Facilitair management is een tak uit het managementspectrum dat meerdere disciplines bevat. De focus ligt op het operationeel houden van ondersteunende processen. In een wereld waarin iedereen enkel bezig wil zijn met zijn kernactiviteiten is dit een grote uitdaging. Een van de kenmerken van goed facilitair management is dat zeer weinig mensen het opmerken. Sterker nog mensen worden zich vaak bewust van facilitair management als zaken verkeerd lopen.

De bouwstenen van facilitair management

Facilitair management bestaat uit twee bouwstenen: de dagelijkse organisatie van alle diensten en (verander)projecten. Heel vaak is het oplossen van alledaagse problemen het overgrote deel van de tijd van een facility manager. Daarom is proactief bezig zijn met de projecten van de toekomst een uitdaging.  Iedere facilitair manager heeft ook quasi permanent te maken met projecten. Coverton kan u met beide aspecten helpen.

Onze ervaring

In de afgelopen jaren hebben we verschillende implementaties gedaan van facilitaire projecten in zowel binnen- als buitenland. Er zijn verschillende mogelijkheden om u hierbij te ondersteunen:

  • We managen het project voor u. Wij bezorgen u de nodige informatie. Vervolgens neemt u hiermee beslissingen.  Zo heeft u volledige controle over het project zonder er iedere dag mee bezig te zijn.
  • We ondersteunen u door delen van het project van u over te nemen zoals het selecteren van leveranciers voor een specifieke aankoop. En andere mogelijkheid is, dat we toezicht houden op de uitvoering van het project.
  • Tot slot kunnen we u ook bijstaan als consultants. U beheert uw project maar doet beroep op onze kennis en ervaring wanneer nodig.

Enkele voorbeelden van projecten zijn:

  • Verhuis van 4000 medewerkers van een bank in het Brusselse van gebouw naar een nieuw gebouw in het Brusselse.
  • Herindeling van een R&D afdeling van een internationaal bedrijf actief in automotive in Luxemburg.
  • Automatisatie van tweeweg communicatie tussen een retail keten in het Antwerpse met facility suppliers.

Heeft u tijdelijk of iets langer (maar niet voltijds) een facilitair manager nodig, dan kan u ook beroep op ons doen.

Indien u hulp nodig heeft met een van bovenstaande zaken, kunnen wij u helpen. Aarzel niet om ons te contacteren.