Coverton ondersteunt zorgorganisaties en overheden op vlak van gezondheidszorgverlening.  We maken in onze dienstverlening een onderscheid tussen diensten voor zorginstellingen en diensten voor overheden. Onze doelstelling is steeds dezelfde: “Meerwaarde creëren door het geven van pragmatisch en continue vooruitstrevend managementadvies met een duidelijk kader.”   

Zorgorganisaties helpen we met:

  • Operationele waarde creatie (marge verbetering)
  • Zorgcapaciteitsmanagement en zorgbehoeften ramingen
  • Ontwikkeling van nieuwe zorgdiensten
  • Analyse van gezondheidszorgverlening

Overheden helpen we met:

  • Populatiemanagement
  • Gezondheidszorgbeleid ontwikkeling

Operationele waarde creatie (marge verbetering)

De gezondheidszorg wordt een steeds groter deel van het budget van overheden en burgers. In de afgelopen twintig jaar is deze kost sneller gestegen dan de inflatie. Hierdoor worden we geconfronteerd met de limieten van het huidige systeem. Zorgorganisaties komt steeds meer onder druk te staan om betere zorg voor een lagere kost te leveren.  Wij helpen u om de waarde van de zorg te verbeteren door een combinatie van kostenoptimalisatie, beschikbare capaciteit te verhogen en de zorgkwaliteit te verbeteren.  

Meer info over Interim management

Zorgcapaciteitsmanagement en zorgbehoeften ramingen

U heeft enkele projecten die u graag wil lanceren maar u ontbreekt de nodige mankracht? Dat is een typische voorbeeld van consultancy opdrachten waarmee Coverton klanten helpt. Een ander voorbeeld is een audit van uw huidige werking. Voor uw medewerkers is het na verloop van tijd niet meer mogelijk om de gaten in de eigen organisatie te zien.  Doe hiervoor beroep op een extern blik en u zal verrast zijn van de uitkomst. Optimaliseren van operationele processen is een ander voorbeeld: Harder werken helpt om doelstellingen te bereiken maar slimmer werken is effectiever.

Meer info over Consultancy opdrachten

Ontwikkeling van nieuwe zorgdiensten

Steeds meer bedrijven en organisaties zien een raad van bestuur als een toegevoegde waarde voor het management. Het profiel waar vele organisaties naar zoeken zijn bestuurders met expertise in de sector maar tegelijk van veel markten thuis die adviseren zonder de noodzaak te voelen om tussen te komen. Ook hier kan Coverton bedrijven en zorgverleners helpen. We houden deze mandaten strikt gescheiden van onze andere activiteiten. Zo treden we nooit tegelijkertijd op als bestuurder en interim manager of consultant.

Meer over Mandaten als onafhankelijk bestuurder

Analyse van gezondheidszorgverlening

In een sector die zo onderhevig is aan transformatie als de zorgsector, is het belangrijk om actief onderzoek te doen naar veranderingen en moeten ideeën voor reorganisaties en structurele veranderingen afgetoetst worden. Zijn er andere zorgverstrekkers die een gelijkaardige aanpak geprobeerd hebben? Is deze aanpak al toegepast in andere industrieën? Coverton houdt zich voornamelijk bezig met de domeinen health economics, organisational change en procesverbeteringen.

Meer over Onderzoek

Populatiemanagement

 

Gezondheidszorgbeleid ontwikkeling

 

Indien u hulp nodig heeft met een van bovenstaande zaken, kunnen wij u helpen. Aarzel niet om ons te contacteren.