Coverton levert diensten en ondersteunt zorgorganisaties en overheden op vlak van gezondheidszorgverlening.  De gezondheidszorgsector is veelzijdig. Daarom hebben we ook heel bewust gekozen om ons te specialiseren drie niches die op het kruispunt tussen zorg, management en technologie liggen.  Onze doelstelling is steeds dezelfde. Meerwaarde creëren met pragmatisch en vooruitstrevend managementadvies om zo zorgverleners meer zuurstof te geven om te doen waar zij sterk in zijn, zorgen voor patiënten en cliënten.   

Zorgorganisaties helpen we met de volgende diensten:

  • Verbeteren van de efficiëntie in de zorg
  • Nieuwe zorg businessmodellen
  • Data en digitale transformatie in de zorg

Verbeteren van de efficiëntie in de zorg

De gezondheidszorg wordt een steeds groter deel van het budget van overheden en burgers. In de afgelopen twintig jaar is deze kost sneller gestegen dan de inflatie. Hierdoor worden we geconfronteerd met de limieten van het huidige systeem. Zorgorganisaties komt steeds meer onder druk te staan om betere zorg voor een lagere kost te leveren.  Wij helpen u om de waarde van de zorg te verbeteren door een combinatie van kostenoptimalisatie, beschikbare capaciteit te verhogen en de zorgkwaliteit te verbeteren.  

Meer info over verbeteren van de efficiëntie in de zorg

Nieuwe zorg businessmodellen

Hoe blijven zorgverleners relevant. Het lijkt een triviale vraag maar dat is het zeker niet. In een markt waarin er zorgprofessionals te kort zijn om aan alle noden te voldoen, is het juiste business model datgene wat zorgorganisaties nodig hebben om relevant te zijn en het duurzame karakter van de organisatie waarborgt. We kijken samen met zorgaanbieders naar de beste manier om de sterktes van de organisatie te laten renderen en de impact van de zwakkere punten te minimaliseren. 

Meer info over nieuwe zorg businessmodellen

Data en digitale transformatie in de zorg

Zorg zonder data is ondenkbaar geworden. Toch zijn technologie en zorg niet altijd de makkelijkste combinatie. Zorgprocessen zijn niet noodzakelijk veel ingewikkelder dan in andere sectoren maar de combinatie van veel processen en veel actoren maakt de digitalisatie van de zorg een uitdaging. Een andere uitdaging is beleid ontwikkelen op basis van de grote hoeveelheden data over patiënten en processen die in de zorg verzameld worden. Wij helpen u bij het uitwerken van een digitale strategie en het interpreteren van uw gegevens.

Meer over data en digitale transformatie in de zorg

Als u hulp nodig heeft met een van bovenstaande zaken, kunnen wij u helpen. Aarzel niet om ons te contacteren.

Op zoek naar meer inhoud

Misschien bent u geïnteresseerd in healthcare innovation, healthcare strategy or value-based healthcare.