Nooit in de geschiedenis was data en digitale transformatie zo belangrijk als vandaag. Zorgverleners hebben moeite om alle zorgaanvragen te vervullen met de beschikbare mensen en middelen. Meer mensen en middelen zijn echter niet mogelijk omwille van beperkte financiële middelen. Daarom is het gebruik en hergebruik van digitale informatie een essentieel doelstelling om de gezondheidszorg duurzaam te maken in de toekomst.

Digitale strategie

Een digitale strategie is vaak een eerste stap. Wat is het grote plaatje voor de organisatie? Hoe gaan we om met patiënten in de toekomst? Gezondheidszorg draait om mensen, maar digitaal zal een essentiële rol spelen in de zorg. Data and digitale transformatie zullen bepalen welke organisaties succesvol zullen zijn in de toekomst.

Coverton kan u helpen met het ontwikkelen van een digitale strategie voor uw zorgorganisatie. Een goede strategie zal de organisatie op alle niveaus ondersteunen. Bij voorbeeld, het laat directieleden toe de juist investeringskeuzes te maken en het helpt uit te leggen waarom bepaalde keuzes gemaakt worden.

Data management

Gegevens verzamelen en bewaren is het gemakkelijke deel. De wet van Moore maakt het relatief gemakkelijk om meer en meer gegevens te verzamelen en zo lang de prijzen van data opslag dalen, zullen organisaties gegevens verzamelen voor verwerking in de toekomst. Hoewel deze gewoonte gebaseerd is op goede intenties, resulteert het in vele organisaties vaak in een data moeras in plaats van een data meer. In een meer kan je makkelijk de grote vissen zien. Maar in een moeras blijven grote vissen verborgen zelfs als ze vlak bij jou zijn.

De gegevensverzamelingen van veel gezondheidszorgorganisaties hebben dezelfde onduidelijkheid als een moeras. Deze onduidelijkheid is heel duur in de gezondheidszorg. Bijkomend worden diagnoses vertraagd omdat de gegevens die een vroege detectie kunnen triggeren, niet gelinkt zijn. Dit is slechts een voorbeeld van de vele gevolgen van minder optimaal data management. In het algemeen, onderschatten organisaties de totale impact van middelmatig data management.

Inzichten uit data

Wanneer je je gegevens goed beheert, is het gemakkelijker om gegevens te vertalen in inzichten. Maar de zoektocht naar kennis lijkt meer op een schattenzoektocht. Veel mensen proberen inzichten te vergaren uit data sets maar slechts een kleine groep slaagt erin om de meest relevante inzichten te vinden. Net zoals archeologen niet wikkekeurig gaten beginnen te graven maken data wetenschappers ook geen willekeurige grafieken. In plaats daarvan is het een gestructureerd proces waarin we in iedere stap hypotheses bevestigen of verwerpen. Het goede aan een proces is dat we jou kunnen helpen leren hoe het werkt.

Data and digitale transformatie in de zorg

Dit artikel is een korte inleiding over het belang van data en digitale transformatie in de gezondheidszorg. Er is echter meer dan wat het op het eerste zicht lijkt.

Als u data meer efficiënt wil (her)gebruiken en als gevolg de patient experience wil verbeteren in uw organisatie en u wil hierbij graag ondersteuning, aarzel dan niet om Coverton te contacteren. Coverton is een niche consulting organisatie geleid door Jef Hendrickx. Data and digitale transformatie in de gezondheidszorgverlening is onze core business.

Andere onderwerpen

Misschien ben je geïnteresseerd in healthcare innovation, healthcare strategy of value-based healthcare.